top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

10 důvodů proč žít v autě

Updated: Jun 6

Nejsem sice žádný dlouholetý odborník na život v autě , ale ono po roce a devíti měsících se toho dá hodně říct. A musím říct, že to bylo vždycky nejhezčí a nejzajímavější období života.


Důvodů je několik, sepsala jsem vám alespoň 10 důležitých 👇 🚩1. Každý den jiné probuzení- není nad to probudit se a zjistit, že jste zrovna třeba u moře. My se probudili na všech možných místech (viz. článek každé ráno jiné místo) 🚩2. Neplatíte nájem ani energie- samozřejmě stále musíte platit benzín, ale to musí i každý kdo má byt a k tomu auto. 🚩3. Všechny věci máte pořád a všude s sebou, což je nejlepší pro zapomnětlivce. Na otázku jestli máme všechno už nebudete muset ani přemýšlet. 🚩4. Když žijete ve vanu a ne v karavanu ,tak jste každý den nuceni být venku. I kdyby jen když jdete na záchod. V podstatě jste tedy furt na čerstvém vzduchu když opomenu vzduch na tom záchodě. 🚩5. Nemusíte se starat o nějaký velký úklid jako je vysávání, utíraní prachu, vytíraní, nekonečné hory nádobí atd. Stačí občas trošku oprášit koberečky, umýt 2 talířky a utřít palubovku.


🚩6. Kuchyň máte také všude s sebou, takže si můžete uvařit kdykoliv když máte hlad, většinou rychle, chutné, zdravě a téměř bez nádobí. Více ve článku.

🚩7. Nemusíte pořád něco hledat, protože v menším prostoru je těžké něco ztratit (i když občas se objeví nějaký ten bermudský trojúhelník na ponožky, ale za to spíš můžou pračky. ) 🚩8. Přestanete být materialistou a uvědomíte si, že vše co jste brali jako samozřejmost je pro vás teď odměna. Jako třeba teplá sprcha, elektřina nebo i záchod který se dá splachovat. Vše je takové zasloužené. Plus samozřejmě nemáte dostatek místa na hodně věcí, takže máte jen to co potřebujete. 🚩9. Minimalismus - méně věci rovná se méně starostí, méně odpadu více prostoru a svobody. 🚩10. Pocit svobody- asi to největší plus. Nikam nespěcháte když nechcete, nejste na ničem závislí (snad kromě počasí a benzínu) , vstáváte kdy chcete, nejste obklopený složenkami, které vám připomínají co musíte zaplatit , jedete kam chcete, spontánní plány atd. 👌 Žít v autě doporučujeme každému zkusit alespoň jednou, i kdyby jen týden. Každý by si totiž uvědomil, že některé věci v životě bereme až moc samozřejmě a na lehkou váhu. Vezměte si třeba elektřinu- používáme ji všichni každý den a co když najednou spadne celému městu? Tak si někteří ani neudělají jídlo nebo neohřejí vodu a to už stojí za úvahu.

Jedním z důvodů, který je určitě individuální je, že každý kdo takto dokáže žít (nebo i jiným nízko-nákladovým způsobem) zjistí svoje limity. Zjistí, že se o sebe dokáže postarat v jakémkoliv případě.

Takže ať už spíte v autě, stanu, hamaku nebo třeba pod širým nebem tak zvládnete spát už kdekoliv. Co se líbí vám na životě v autě? Dokázali by jste takto žít? Napište nám do komentářů svoje zkušenosti.

Pokud by někoho zajímal článek, který o nás napsala garáž.cz díky tomuto soupisu, můžete si ho přečíst zde v odkazu.








279 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page