top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Gardens by the Bay

Updated: Jul 23, 2020

Asi jedno z nejznámějších míst Singapuru a můj splněny sen. Doporučuji si na ně vyhradit alespoň 4 hodiny a nějaký čas i na noční show, která vám otevře ústa.




Komplex zahrad rozkládající se na ploše 101 hektarů se pyšní hlavním úžasem jimž jsou obří umělé stromy (takzvané super trees) kterých je tam celkem 18 a tyčí se do výšky 25 až 50 metrů. Můžete je vidět i hodně z dálky.


Na jejich fialových konstrukcích se popínají speciální rostliny a na vrcholu mají stromy solární panely, jež zároveň zachytávají dešťovou vodu.


➡️Co je tedy v zahradách dalšího?

Celkově vstup je zadarmo, ale pokud máte zájem můžete si zaplatit za dva obří skleníky vstupný, nebudete litovat. $16 za jeden nebo $28 za oba (těžké počty.)


🌹Cloud Forest

Je první skleník a najdete v něm deštný prales, v kterém stoupáte postupně po pěti vysokých patrech a v každém je k vidění něco trochu jiného. Hlavní je však hned u vchodu nejvyšší vnitřní vodopád na světě, má úžasných 35 metrů. Osobně pro mě byl tenhle skleník top.



🌹Flower Dome

Je největší skleník na světě a je plný květin ze středomořských a tropických oblastí, podle toho je také rozdělen. V dobu kdy jsme tam byli se všude vyskytovali dřevěné sochy zvířat. Hodně často se to tam tematicky zdobí.


🌹Stezka mezi stromy

Stojí 5 $ a je dlouhá 128 metrů. Procházíte se ve výšce 20 metrů asi 20 minut s krásným výhledem, nemohu však říct více jelikož jsme si jednosměrnou stezku neprošli.


🌹Světelná show

Je zdarma a koná se každý den v 19:45 a 20:45 asi 10 minut. Je to naprosto ohromující zážitek. Začne hrát hudba a světla se začnou měnit do rytmu. Pomala i rychlá ,moderní i starší. Leželi jsme na trávě a sledovali. Kupodivu to není jako na festivalu přeplněné a nikde se nemačkáte.Měli jsme to jen tak tak abychom to viděli od úplného začátku a ten běh od vlaku z ostrova Sentosa za to stál.


Celý tento obří komplex zahrad je skoro nový, otevřeli ho v roce 2012 a je součástí plánu Singapuru stát se „městem v zahradě“. Dostal několik ocenění včetně světové budovy roku 2012 nebo umístění v Guinnessově knize rekordů za největší skleník roku 2015.

Doporučuji to neošidit a udělat si čas, pro milovníky přírody to přijde vhod uprostřed menší betonové džungle.



Ps: vše v angličtině, ale podrobně najdete na www.gardensbythebay.com.sg

88 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page