top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Každé ráno jiné místo

Updated: Jun 6

Za tu dobu života na čtyřech kolech, jsme se probudili už na desítkách míst - v podstatě každý den jinde.


Každé ráno bylo něčím ojedinělé. Nejlepší bylo, když nám přálo sluníčko a my s radostí otevřeli dveře auta a vychutnávali si ten pohled.



Hodím vám sem povedená místa i pár nepovedených, kde jsme se třeba probouzeli ⬇️ Probuzení jako ze snu U moře- není nad to se probudit do slunného dne za šumění vln, řev racků a vůně slané vody. U většiny pláží je taky sprcha zdarma.

V botanických zahradách - za zpěvu ptáků a vůní květin, v jedné nám dokonce papoušek řekl česky ahoj. Uprostřed lesa- najít si pěkný místečko plný ticha a klidu. Nejednou jsme našli plácek, kde bylo dokonce povolené ohniště. Kolem dokola byl pouze les a vodopády. Večer to bylo trochu strašidelné, ale už jsme si zvykli. V USA jsme spali v lese téměř každý den. Je to nejlepší místo kde víte, že budete mít nerušenou noc. U přehrady - občas je hlučná a chce se vám z toho zvuku vody čůrat, ale i tak to je pěkné probuzení. U jezera - zvlášť u těch co jsou jako zrcadla a nemůžete se přestat kochat tou krásou.


U vodopádů - opět ten zvuk vody, ale je spojený s hezkou procházkou a v létě největší sprchou jakou jste kdy měli. U hor - miluji pohled na hory, jejich majestátnost. Co teprve se u nich probouzet. Nejlépe, když jsou zasněžené. Na odpočívadlech - většinu míst, kde se dá spát najdete na odpočívadlech což jsou obvykle parky, kde může byt bonusem i gril či ohniště. Vyhlídky nebo parkoviště.


✔U ledovce- je to poněkud chladnější probuzení, ale s velice krásným pohledem a čistým vzduchem.

Kdo spal někdy v autě ví, že každý místo co má záchod, je odměna.


Neobvyklá probuzení 💣 U hřbitova- není to nic příjemného vidět po ránu náhrobky a křížky, ale pitná voda byla dobrá a závan smrti k autu nedosáhl. Kdo může říct, že si čistil zuby u hřbitova.


💣 Na náměstí- znáte ten pocit když na vás všichni koukají? Ne? Tak běžte spát doprostřed náměstí a vstávejte zrovna když jdou všichni nakupovat. Ale občas jsme měli wifi zdarma a party hned za rohem. 💣 U vlakového nádraží- mysleli jsme, že zažíváme třetí zemětřesení na NZ, ale byl to jen hodně dlouhý vlak. V USA u města Tahoe měli u vlakáče i toytoyku. 💣U firmy - je super koukat na zlostné pohledy lidí, kteří jdou zrovna do práce a vy si sedíte v pyžamu na parkovišti a snídáte . Nebo třeba, když hned vedle té firmy je silnice.


💣U fotbalového hřiště - nejlépe v neděli ráno, kdy všichni rodiče vezou hlučné děti na zápas nebo v sobotu večer kdy se scházejí opilí mladiství. 💣 U mostu- Nejednou jsme spali ,,pod mostem." U jednoho nás probudil otravný kohout z vedlejší farmy, stál u dveří a kokrhal, při snídani na nás dokonce útočil. 💣 U dětského hřiště - asi nemusím opět zmiňovat, jak můžou byt dětí hlučný, zvlášť po ránu.


💣 V Los Angeles- nejhorší noc, kdy se pár metrů od nás střílelo a každou chvíli tam přijeli policajti.


💣U kostela- probuzeni u Norské kaple se zvukem zvonů. Alespoň se můžete večer pomodlit.


💣Obchoďák- ve městě Monterey v USA nás v jednu ráno probudil hlídač, aby jsme opustili parkoviště.

A stovky dalších míst, kde jsme spali.

Troufám si napsat, že 98% bylo super a není se čeho bát. Špatné zkušenosti máme pouze z míst, kde se schází mládež a popíjí,následně dělají hluk. Proto jsme se vyhýbali pátky a soboty centrům měst.

Na většině míst , kde je povoleno spát se nachází i různá zvířátka co mají vychytaný, že je tam lidi nakrmí (kachny, otravní kohouti, pejsci, vrabčáci, weka, ovce,...)

Myslím si, že když jsem každou noc spala celkem nerušeným spánkem (což u mě je opravdu problém) tak už usnu kdekoliv. Bylo tolik aspektů co nás budilo (vlaky, auta, lidi, cikády i déšť) ale na to vše jsme si po pár týdnech natolik zvykli, že už jsme to pak ani nevnímali. Upřímně v autě se mi spí hrozně dobře a útulně, ale o tom v jiném článku 🛏










30 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page