top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Las Vegas

Do Vegas jsme jeli vyloženě za účelem nekoukat na peníze, nebýt low cost a prostě si to užít.



Musím říct, že po 3 dnech jsem čekala větší nápor na peněženku.

Možná hodně udělalo i to, že jsme v kasinu vyhráli peníze co nám pokryli hotel a jídlo 😁


Přijeli jsme do Vegas 11.3. Tedy přesně měsíc po tom co jsme se vydali na road trip. Chtěli jsme zas na chvilku být mimo auto a tak jsme si zaplatili hotel. Jde o čtrnáctý největší hotel na světě (mimochodem v Las Vegas jich je 14 z 27 těch největších na světě.)

Nevěděla jsem, který hotel vybrat. Pomohl mi dotaz daný na fb skupině, kde plno lidí bylo spokojených s tímto hotelem. Naše požadavky splňoval- na Stripu, s parkováním a bazénem. Nic víc jsme nepotřebovali a přesto měl mnohem víc. A budete se divit, cena za hotel byla celkem nízká vzhledem k lokaci.



RADY OHLEDNĚ HOTELŮ:


•Chcete-li se vyvarovat největším cenám, vyvarujte se pátkům a sobotám, kdy jsou ceny i třikrát větší.


•Mimo sezónu a v týdnu si hotel můžete zamluvit klidně až na místě. Cena se kdovíjak neliší ani s koupí na poslední chvíli.


•Ceny se na internetu uvádějí bez daní, poplatků a parkování. Tzn. že můžete vidět cenu 25 USD za noc, ale nakonec platíte 70 USD za dvě osoby což je i tak supr.

• Platí se záloha, kterou hotel automaticky vrací do 3-5 pracovních dni od odjezdu. Nevím, jak v jiných hotelech, ale my měli zálohu 50 USD/den.


•Ulice Strip je tou nejvíc cool ulicí co jsem, kdy viděla. Hodně lidí mi tvrdilo, že tam se za hotel nedoplatím a přitom zrovna tam jsou ceny supr díky velké konkurenci všech hotelů.

Vše co jsme chtěli vidět nebo dělat jsme měli blízko hotelu. Za zbytkem jsme si dojeli autobusem za 8 USD na den (jezdí 24 hodin denně, každých 10 minut.) Bylo nám pohodlnější se pohybovat autobusem, už jen kvůli parkování a šílenému provozu.

Krom toho dost věcí je v hotelu, takže někdy ani nemusíte ven. Měli jsme tam venkovní bazén, posilovnu, nákupní centrum, bufet, restaurace, obchody, show a hlavně obří kasino.


Co se dá dělat/vidět v centru Vegas za 3 dny?


Las Vegas sign

První co při vjezdu do centra Vegas uvidíte je známí nápis vítající turisty v Las Vegas. Na nápis se stojí fronty, dokonce je u něj parkoviště. V noci svítí. My jsme si rozhodně frontu nevystáli, nám stačilo šikovně udělat pár fotek z boku a i tak tu ,,povinnou,, fotku máme (viz. úvodní fotka alba.)




Harley Davidson

O pár metrů dál od nápisu se nachází prodejna Harley Davidson. Před ní také naleznete nápis Las Vegas. Na ten se fronta nestojí a není vůbec známí avšak je to také pěkné místo, kde se vyfotit. Krom toho můžete jít do obchodu a sednout si na Harley, za kterou je replika známého nápisu Las Vegas. Prodejnu si můžete projít a vidět různé mašiny i vybavení. Zajímavostí pro vás mohou být už jen ceny takového stroje nebo i starší motorky, které tam mají také vystavené.





Ulice Strip

Není třeba zmiňovat, že bulvár Strip o délce 6,8 km je místo, které musíte navštívit. Respektive se mu asi ani nevyhnete a i kdyby jo, uděláte chybu. Jedná se o nejznámější ulici a také bláznivé místo, kde se může stát cokoliv. Jsou zde největší hotely světa, kasina i zábavní atrakce. Na této ulici si budete připadat, jak kdyby jste během chvilky navštívili celý svět. Jsou tam napodobeniny světových památek, jako třeba Socha svobody, Vítězný oblouk i Eiffelova věž, řecké stavby nebo Benátky s gondolou. Spoustu obchodů i restaurací. No a samozřejmě nemusím zmiňovat, že nejlepší je vidět tuto ulici v noci, kdy je celá osvětlená. Vegas je vlastně hlavně o nočním životu, tak se na to připravte.


Kasina

Neodmyslitelnou součástí Vegas jsou kasina a hazard. Ať už se rozhodnete hrát nebo ne, atmosféra vás strhne a cinkání automatů vás donutí alespoň dolárek hodit. Věřte nebo ne, lze vyhrát i pěkný peníze. Možná to bude tím, že jsme měli štěstí začátečníka, ale vyhráli jsme celkem slušnou sumu na automatech. Krom toho když hrajete(ať už automaty, ruletu nebo poker) dostanete drinky zdarma po celou dobu her. Kasinům se nevyhnete, protože jsou v každém hotelu. Jediná nevýhoda je, že se v nich kouří, což pro kuřáky je vlastně výhoda. Všude jsou k dispozici popelníky. Na automatu můžete platit hotovostí a výhra je vám vyplácena v podobě voucheru na kase. Žetony můžete získat také na kase nebo přímo u herních stolů.




Ulice Fremont

Kilometr a půl dlouhá ulice vystavěna roku 1905 v podstatě odstartovala slávu Las Vegas. Nejzajímavější pro mě na této ulici byl světelný strop z téměř 50 milionů energeticky úsporných LED světel. Strop má na víc světelnou show doprovázenou hudbou. Samozřejmě na ulici je spousta kasin a nočních klubů i pouličních umělců. Pro zájemce je k dispozici zipline nad celou ulicí. Tato ulice je však doprovázena i temnou stranou, kde jsme viděli spoustu bezdomovců a narkomanů. Oproti Stripu daleko víc. Cestou k tomuto místu můžete vidět známe svatební kapličky.




Fontána Bellagio

Jedním z hlavních symbolů Las Vegas je tato fontána. Tvoří ji 1200 trysek, více než 4500 tisíce světel a 213 reproduktorů. Některé trysky střílí vodu až do výšky 140 metrů. Fontána je zakomponována do uměle vytvořeného jezera s rozlohou 32 000 metrů čtverečních a hloubkou čtyř metrů. Vodní show doprovázena hudbou se koná několikrát denně zdarma a to od 15:00 a o víkendech od 12:00. Každá show má jinou hudbu takže tam můžete být třeba na tři za sebou. Poslední je vždy o půlnoci a doprovází ji americká hymna. Návštěvníci do vody házejí mince pro štěstí, každý rok správa fontány takto vytěží 25 000 dolarů, které dává na dobročinné účely. Najdete ji před stejnojmenným hotelem Bellagio.



Jedna z Show ve Vegas

Las Vegas je také skvělým místem pro navštívení koncertů, kouzelnických představení, stand upu, show pro dospělé a známým Cirque du Soleil. Veškeré vstupenky najdete zde. Pokud se rozhodnete na Cirque du Soleil, máte na výběr z více variant a témat, které nabízejí. Pozorně si přečtěte recenze na jednotlivé varianty a zarezervujte dopředu. Většina show se koná v různých hotelech, tak třeba budete mít štěstí, že zrovna v tom vašem jsou nějaké známé. My jsme šli na show pro pány s názvem Fantasy a bylo to boží i pro mě. Většina takových akcí vyžaduje hezké, slušné oblečení a spousta z nich má zákaz fotografování i natáčení videa. Na Fantasy jsme mohli fotit až posledních pět minut.



Bufety

Dříve byly bufety neodmyslitelnou součástí Las Vegas a nejlevnější variantou, jak se tam stravovat. Dnes už těch bufetů není tolik a pod 30 USD se nevejdete. My jsme naštěstí měli přímo v hotelu jeden a byl super. Sněz kolik můžeš. Varianty jídel z různých kontinentů.


Strat

Nejvyšší věž USA je hotelem, kasinem i možností vyhlídky. Věž je vysoká 350,22 metr a ve výšce 329 metru se nachází atrakce Big Shot , která je nejvýše položenou pouťovou atrakcí na světě. Další atrakce tu jsou Insanity, SkyJump a 3. nejvyšší pouťová atrakce na světě X-Scream.


Krom těchto míst jsme si užívali vše co náš hotel nabízel včetně bazénu, obchodů a kasina.


Doporučuji nakupovat oblečení v Ross dress for less. Na Vegas se totiž asi nejde dostatečně připravit co se týká ošacení, takže do obchodu určitě zavítejte a za levno si nakoupíte stylové a značkové oblečení.

Připravte se, že na Stripu nemůžete přecházet z jedné strany na druhou po silnici. Je tu udělaných několik mostů, na nichž můžete procházet.

Pozor na turistické pasti ve formě pěkných slečen nebo Spider manu, kteří chtějí za fotku z vašeho mobilu 20 USD.


Jinak řadíme Las Vegas do našich Top 10 ,protože to je něco nevšedního, něco nepopsatelného a něco co opravdu člověk musí zažít, aby věděl o čem mluvím.


49 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page