top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Pohoda a svoboda

Jak už jsem v článku 10 důvodů proč žít v autě(odkaz https://www.travelvedi.com/post/10-d%C5%AFvod%C5%AF-pro%C4%8D-%C5%BE%C3%ADt-v-aut%C4%9B ) psala, pocit svobody a pohody je hlavní plus života v autě.


Představte si život,v kterém vstáváte bez zazvonění budíku, prostě kdy chcete. Bez neustálého stresu, že něco nestíháte. Bez toho, že pořád kontrolujete čas,abyste něco nezmeškali. Prostě pohoda 😎



Na cestách jste pánem svého času a to je to bohatství, čas vám totiž nikdo nevrátí a ani nevezme.

Nemusíte dodržovat všechny svoje plány přesně: nechce se vám zrovna dneska na ten vyšlap co byl v plánu? No tak nejdete.

Padne na vás únava po dlouhém dni v obrovské botanické zahradě? Tak si dáte šlofíka ve své pojízdné ložnici .

Neřešíte , že máte volno jen dva dny v týdnu a nemůžete si dovolit odpočívat, protože toho chcete za víkend stihnout co nejvíce. Víkendy neexistují- váš celý týden se stane víkendem, celé měsíce dovolenou a cestování určitou svobodou 💚

Dobře dejme tomu, že už jste unavení z cestování a chcete na chvilku pracovat? No tak rozešlete životopisy a pracujte- kdekoliv, kdykoliv na jak dlouho chcete. Nevyjde to? Tak jedete dál dokud něco nenajdete. Svět se neboří, naopak se staví do představy, kterou máte.

Vaše možnosti jsou neomezené. Každá práce je nová zkušenost i kdyby jste měli jen dojit krávy.


Za mě lepší za život zkusit třeba tisíc prací než být nespokojeni několik let v jedné.

Jistě, pořád musíte mít občanku, pas, řidičák a podobně, když chcete cestovat a být pořád tak nějak civilistou. Což trošku oddaluje tu takzvanou úplnou svobodu, ale nic na světě není bezchybné.

Jde o to, že život v autě vám dá úplně jiný pohled na svět. Tu svobodu, kdy sedíte jedete kamkoliv chcete. Zastavíte kdekoliv a kdykoliv na jak dlouho se vám zlíbí a vezete si všechno co potřebujete s sebou.

Jsou i další možnosti svobody, kdy máte třeba pouze batoh a stan. Bohužel ty zatím nemám vyzkoušené, ale jsou v plánu.

Záleží na každém jak si to nastaví a jestli je spokojeny, hlavní je být šťastný a dělat co vás baví 🍀 Pokud vás to nebaví, nemůže vás to naplňovat a tím pádem budete jen prázdná váza co čeká na vodu.

Žijte život na plno.

101 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page