top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Spánek v autě

Dneska se více rozepíšu o spánku v našem vanu, abychom mohli začlenit další díl ke článkům ohledně života v autě.


Díky našemu videu, které je na youtube

je mnohem snazší vám vše popsat, jelikož pokud nepochopíte o čem píšu, porozumíte ve videu.


Spaní v autě vs. spánek v bytě⬇️

(hlavně, to neberte moc vážně 😁)

🛏 v autě nemáte šanci spadnout z postele

🛏 nemusíte se bát strašáků pod postelí

🛏nejste v obrovském prostoru, ale ani v malém, takže nějaké fóbie tu nehrozí

🛏spíte pohodlně a útulně

🛏vše máte na dosah ruky, včetně dveří i oken

🛏každý den máte z postele jiný výhled

🛏menší prostor se rychleji zahřeje a v létě i vyvětrá

🛏cesta na záchod je dobrodružstvím

🛏jíst v posteli není zakázané, naopak někdy nezbytné

🛏oblečení ráno neřešíte u skříně, prostě co vytáhnete to berete



A teď už popis naší ložnice. ⬇️


Mě osobně se spí v naší Hondě pohodlně-matrace není moc měkká, ale ani jako beton. Ložnice je útulná a pokud neměříte 2 metry vejdete se úplně s přehledem ve dvou.

Je pravda, že se nemůžete roztáhnout jak v královském lóže, ale prostor máte. A to opravdu podotknu, že Ivan je králem roztahovačů a i tak jsme se vyspali dobře po celý rok.

Náš každodenní rituál ráno i večer je přendávání 4 batohů ze zadní části do předu (ráno naopak) a věšení závěsů. Pro větší pohodlí si také zvětšujeme prostor polštáři, které se dají za mírně sklopenou sedačku. A to je veškerý co se musí před spaním a po vstávání předělat.



Postel totiž zůstává v její podobě po celou dobu, nemusí se skládat ani rozkládat. Posuďte samy, není i tak královská.

Samozřejmě lze ze spacího prostoru udělat gauč, ale vzhledem k množství věci co máme v úložném prostoru pod celou postelí, to tak úplně nejde.


Úložný prostor je přístupný z obou stran po boku, tam máme oblečení.

No a dva velké úložné regály co jsou v zadní části, jsou přístupné pouze pokud je matrace pryč. Tam máme věci co nepoužíváme každý den (stan, krosny, slackline, zimní věci, karimatky, hamak,...) Na fotce to vypadá jako totální bordel, ale je to náš organizovaný nepořádek a když je celý prostor uzavřen, tak to z boku vypadá úhledně.


Wc, který povinně musí mít každé sc auto, máme odděleně a nikdy nebyl použit. Po pravdě si ani jeho použití neumím představit, ale abychom mohli spát ve free kempech (které stejně mají wc) tak je nutné ho mít.

Dál menší detaily naší ložnice. Třeba světýlka podél celého obvodu stropu nebo stolek na laptop, košíky zavěšené za sedačkou, záclonky na oknech pro lepší soukromí.

Ložnice je kromě nočních aktivit a spánku super přes den- v dešti, jako útočiště na hraní stolních her či jako kancelář na psaní článků. I menší jóga se tam dá provádět, dokonce občas i tanec za blikajících světel.




Co je však nevýhodou je, že ne na každém místě je ticho a klid. Hlavně teď v létě. Ačkoliv auto je dobře izolované a celkem nejde slyšet hluk ( jak třeba v některých papírových domech) neubráníte s lidem co parkují hned vedle vás a popíjejí nebo místním chuligánům co ruší noční klid.


My se s naším vanem v březnu 2020 rozloučili kvůli vypršení víz a jsme teď v domě a je opravdu nezvyklé spát a vstávat bez toho aniž bych každé ráno otevřela dveře a byla každý den jinde 😕

Každopádně toto určitě není poslední dům na čtyřech kolech, je to ale ten první 💖

123 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page