top of page
  • Writer's pictureVeru Diblíková

Život v autě z pohledu ženy

‼Pro HOLKY‼ Jako může si to číst i kluk, ale upozorňuji, že pro kluka to budou blbosti a nuda.


Znáte ten pocit, kdy ráno vstanete trávíte alespoň 15 minut v koupelně a vyjdete z ní jako žena? Ne? Tak to asi žijete v autě 😁 Dobrý je začít s vědomím, že přirozená krása je ta nejlepší, tím máte na půl vyhráno. A teď vážně. Žít v autě opravdu není pro každého. Zvlášť ne pro každou dívku. Neříkám, že to je pouze pro hippies ,free zarostlé holky. Ale slečna, která se bojí třeba jen zlomeného nehtu se bude cítit dost nekomfortně. Samozřejmě zkusit to může kdokoliv. Hodně o sobě člověk zjistí. Co zvládá a co ne, taky co mu je proti srsti nebo není. Bez čeho se můžeš obejit a na co naopak nedáš dopustit (jako já na svůj polštářek.) Takže holky, jak se připravit na život v autě, aby to pro vás nebyl takový šok?⤵️ 👱‍♀️Berte svou kosmetickou tašku spíš, jako lékárničku(z líčení stačí třeba jen řasenka. Za to náplasti, léky, opalovák nebo repelent se bude hodit pořád.) 👱‍♀️Pokud si myjete hlavu každý druhý den a ten třetí už je pro vás peklo, tak se na to připravte. Nebudete mít vždy možnost teplé vody. Nevím jestli vám to kadeřnice někdy řekla, tak jako mě, ale tím že si méně myjete vlasy, se i méně mastí. Takže v závěru, když si na to zvyknete a překousnete to období, budete v pohodě s tím mytím vlasů jednou týdně. Na víc to pak už i přestanete kontrolovat. Ostatně co se týče celkově hygieny, protože pro nás ženy je v určitém období více důležitá, se můžete dočíst v tomto článku https://www.travelvedi.com/post/hygiena-v-aut%C4%9B 👱‍♀️Žehličky a fény nechte doma. Pokud nehodláte pořídit nějaké do zapalování což je podle mě zbytečné. Naučte se účes při kterém vám nevadí, že vlasy nejsou rovné a sušit si je ručníkem. Nebo třeba i větrem. Každopádně culíkem nic nezkazíte a v zimě máte stejně čepici či kapuci. 👱‍♀️Pokud rády chodíte k nehtařce, kadeřnici, na depilace, epilace asi budete muset pochopit, že na to moc času nebude. To spíš na túry a hledání pitné vody. Plus to, že slunce vám vlasy zesvětlí a v zimě vás těch pár chlupů na nohou zahřejí. 👱‍♀️Slečna která si lepí řasy, kreslí obočí, půl hodiny dává 3 vrstvy make upu, korektoru pudru a já nevím co všechno, bude mít v autě boj. Chtěla bych vidět, jak si ty řasy ve větru nebo na předním sedadle nalepí. Možná na konec skončí úplně někde jinde než na víčku. 👱‍♀️S elegancí se rozlučte. Samozřejmě ne na pořád a ne pokaždé. Prostě lodičky zabírají moc místa a stejně je nosit nebudete. To už je spíš použijete na zatloukání kolíků u stanu.Věřte, že celodenní trávení venku upřednostníte něco pohodlného a v chladu teplého. Pamatujete, jak vám mamka říkala zastrkej si podolek? No tepláky budou vaší součástí a boty spíš trekové.


👱‍♀️Šperky jsou krásná věc, ale trochu nepraktická. Náušnice se rády ztrácí. Takže nejlepší mít nějaké malé, které vám nebudou překážet a nebudete je muset sundávat. Vše decentní. 👱‍♀️Budete ruku v ruce s přírodou a to kdekoliv. Samozřejmě i ve městě, ale tomu se po čase budete chtít co nejvíce vyhýbat. Příroda na vás zanechá své stopy. Ať už hlínu pod nehty, nebo již zmiňované světlé vlasy ze slunce, opálenou pleť, občas nějaký ten hmyz zamotaný ve vlasech nebo i pár modřin na kolenech.


Priority jsou nastavené úplně někde jinde. Samozřejmě všechno jde, když se chce. Jen si myslím, že elegance a vanlife jsou dvě věci co k sobě moc nepasují. Pokud to není hooodně nedbalá elegance k táboráku Když se kouknu konkrétně na sebe, jak jsem se za ten rok změnila, asi bych se nepoznala. Nevyšla bych z domu bez toho aniž bych si nevyžehlila alespoň ofinu, ale žít v autě byl můj sen, pro který je třeba se přizpůsobit. Naštěstí jsem malování nikdy moc neřešila, tak to nebylo až tak těžké. Oblékání je pro mě ještě pořád oříšek jelikož si potrpím na velké množství oblečení, ale i tady sem si uvědomila, že člověku na cestách stejně stačí pár oblíbených kousků. Jsou samozřejmě chvíle, kdy se hodím do gala trochu víc a jsem zas jako dáma. A upřímně, kdo by ten pocit neměl rád. Ale taky miluji pocit, že se dobře i cítím což po dobrém cvičení nebo pořádném vyšlapu mám. Takže tím chci říct, že se těším až budu zase v ČR prohrabávat ty tři velké krabice oblečení a chodit jako dáma. Ale taky jsem si na ten svůj ležérní strašáko-klukovský styl zvykla natolik, že jsem se předtím nemusela vůbec ničeho bát. Naopak mi to otevřelo oči, že člověk vypadá dobře klidně i v pytli od brambor, ale jen pokud se dobře i cítí. 👌 Jinak už se těším až to posunu na větší level šmudlů a budu i bez toho auta, jen s batohem. A třeba zrovna v Asii. 😊 Doufám,že jsem nijak nepohoršila holky co si na to vše potrpí, jen jsem chtěla poradit, čím by se to možná pak zdálo jednodušší takto žít





296 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page